top of page

Stedentrip Kortrijk België

Een stedentrip Kortrijk in België is ideaal te combineren met een stedentrip naar Gent of wanneer je onderweg bent naar Lille, Frankrijk. Het is een leuke bestemming voor één of twee dagen en er valt echt van alles te ontdekken. Kortrijk heeft een prachtig historisch centrum, maar ga ook zeker naar de trendy buurt Buda eiland. Zoals in elke andere Belgische stad, kun je ook in Kortrijk genieten van heerlijk Belgisch eten en bier.


Let op dat veel winkels op zondag gesloten zijn. Dat betekent dat je alle tijd hebt om te genieten van een ontbijt en koffie bij café Tarterie of café Malmö.


Bezoek ook eens de leuk stad Leuven
Of de mooie oude stad Lille in Frankrijk



Wij hebben een heerlijk verblijf gehad bij Bed en Breakfast OYO Kortrijk. B&B OYO is gevestigd in een oud herenhuis, gelegen in een rustige straat op steenworp afstand van het stadscentrum en het treinstation van Kortrijk. Bed en Breakfast OYO beschikt over 3 kamers: OYO, YOO en OOY. Allemaal verschillend, allemaal knus.


Lees over ons verblijf bij Bed en Breakfast OYO Kortrijk


Ontbijt en Lunch Kortrijk, Belgie


Kortrijk heeft echt veel leuke plekjes voor koffie, ontbijt, brunch of lunch. Op het Jozef Vandaleplein (mijn favoriet), vlakbij de prachtige Sint-Maartenskerk, vind je onder andere Allo Croquette, Bar Jef en La Cantine. Of breng een bezoek aan café Tarterie, gelegen aan de Grote Markt.


Buda eiland is het creatieve hart van Kortrijk. Hier heb je allemaal leuke cafes en restaurantjes in de Budastraat. Neem plaats bij De KleinKeuken, deDingen of Buda Kitchen.


Allo Croquette - Bij lunchbar Allo Croquette kun je de lekkerste kroketten proeven. Gelegen op de hoek van het Jozef Vandaleplein en de Grijze Zustersstraat.


La Cantine - Byttebier La Cantine is gevestigd in een prachtig historisch gebouw. Een uitstekend restaurant voor koffie en eten. Neem ook even een kijkje bij Chapter 4, een prachtige winkel vol cadeaus, lifestyle spullen voor in huis, boeken en spelletjes.


Courgette - Een bar en winkel waar je huisgemaakte vegetarische lunches kunt eten. Allemaal bereid met lokale producten van kleinschalige biologische boerderijen in Kortrijk en omgeving. Je kunt ook de vers geoogste groenten, fruit, kruiden, zuivel, enz. kopen. Gelegen aan de rand van de stad.

Restaurant De KleinKeuken - Een veganistisch restaurant in de Budastraat waar we heerlijk hebben geluncht. Ze hebben een klein buitenterras. Café De Dingen, Art Pub De Doedelzak en Buda Kitchen zijn buren.



Malmo Bar & Bakery - Malmo is populair en dat is niet voor niets. De locatie is perfect, met een terras met uitzicht op de rivier de Leie. Malmo is een Scandinavisch geïnspireerde koffie- en lunchbar. Op zondag serveren ze alleen (onbeperkt) ontbijtbrunch. Reserveer op tijd. Naast de bar vind je ook de concept store met leuke cadeautjes. Heerlijk voor de zondagochtend als alle winkels verder zijn gesloten.

WOW Salads - Bij saladebar WOW stel je zelf gezonde salades samen die dagelijks vers en vol liefde worden bereid. Gelegen op het Jozef Vandaleplein.

Cafe Tarterie - De meest heerlijke ambachtelijke taarten en quiches worden bereid bij ambachtelijke bakkerij & café Tarterie. Gelegen op de Grote Markt met uitzicht op de Belforttoren. Een perfecte tussenstop tijdens een van je wandelingen door Kortrijk.


Wafel Atelier - Hier kun je genieten van Luikse en Brusselse wafels. Er zijn ook pannenkoeken en ijs verkrijgbaar.


Koffiebars Kortrijk, Belgie


Op zoek naar een hippe koffiebar in Kortrijk? Vind een leuke koffiebar in het lijstje


Follie en Koffie - Een unieke plek voor koffie met een concept sotre vol met brocante en vintage spulletjes zorgt voor een gezellige sfeer. Leuk voor ontbijt, koffie of een theetje in de middag. Elke eerste zaterdag van de maand is Follie en Koffie geopend als een haakcafé. Ze organiseren ook workshops.


Huyze Begga - Wanneer je rondloopt in het Begijnhof van Kortrijk kom je vanzelf langs tearoom Huyze Begga. Strijk neer op het terrasje in de zomer of zit gezellig binnen voor een kopje koffie. Op zondag is er ook een uitgebreid ontbijt. huyzebegga.be/nl


Bar Jef - Een knus café voor koffie of een drankje op het Jozef Vandaleplein. Geopend van donderdag tot en met zaterdag.


Julia's - Dicht bij het station vind je Julia's. Perfect voor koffie, ontbijt of lunch. Een knusse bar drukbezocht door reizigers.


Malmo Bar & Bakery - Malmo is populair en dat is niet voor niets. De locatie is perfect, met een terras met uitzicht op de rivier de Leie. Malmo is een Scandinavisch geïnspireerde koffie- en lunchbar.


Cocktailbars, Wijnbars en Cafés in Kortrijk, Belgie


Barcyclette - een gezellig café met een huiselijke sfeer. Neem plaats met een kopje koffie en een boek, of kom later op de dag voor een biertje of wijntje.


Winebar and Boutique Ernest - Wijnbar en winkel Ernest bevindt zich op de Grote Markt. Heerlijke wijnen en snacks voor een perfecte middag of gezellige avond


deDingen - Een koffiebar, brunch- en ontbijtbar die 's avonds verandert in een knusse bruine kroeg. Het voelt echt als een tweede huiskamer.

Cocktail Bar Jules - Geopend van maandag tot en met zaterdagavond. Gelegen in het gerenoveerde Parkhotel. Geniet van een aperitief in de loungebar of een cocktail buiten op het terras. Een geweldige plek om even te ontspannen.


't Fonteintje - Eetcafé 't Fonteintje is een van de oudste pubs in Kortrijk met een eenvoudige, smakelijke en altijd verse keuken. Met een zomerterras aan de Leie met uitzicht op de Broeltorens.


De Beste Restaurants in Kortrijk, Belgie



Restaurant Bavet Kortrijk - Wie heeft er zin in spaghetti? Klassiek of speciaal. Wie wist dat spaghetti zo lekker kon zijn. Bavet heeft vestigingen door heel België.


Restaurant Balthazar Kortrijk - Balthazar is een gezellig café en bistro met een Parijs-Brussels look en feel met een alledaagse bistrogerechten in deze pub. Geniet tot laat in de avond van het buitenterras aan de oevers van de Leie.

Kaffee Damast - Maak je klaar voor lekker eten, drankjes en jazz. In dit oude fabrieksgebouw met vintage look en feel, centrale leestafel en gezellige bar kun je genieten van een smakelijk diner, drankjes en luisteren naar prachtige jazzmuziek. Restaurant Lily's Noodle House - Een geweldig restaurant voor rijst, curry of (ramen) noedels.


Restaurant Nude Kortrijk - Geluk smaakt beter als het gedeeld wordt. Restaurant Nude is hip en kosmopolitisch restaurant. Zorg ervoor dat je van tevoren reserveert. Wij hadden een heerlijk plekje aan de bar waar we allerlei Midden-Oosterse gerechten deelden. Geniet van een cocktail (of 2). Zusje van Spicy Lemon.



Petit Paris - Gezellig dineren en genieten van vers bereide spaghetti, pasta en andere Italiaanse gerechten in Kortrijk. Dit knusse café is gehuisvest in een prachtig authentiek gebouw met een druk terras.


Restaurant Parazaar - Hier weten ze hoe ze gasten moeten verwennen met smaakvolle gerechten, bereid met eerlijke ingrediënten en seizoensproducten. Het menu neemt je mee op een reis rond de wereld. Of bezoek de conceptwinkel Parazaar Maison.

Pizzeria Sofia - Wie heeft er pizza besteld? Uitstekende Italiaanse keuze.


Restaurant Spicy Lemon - Nog een lokale hotspot voor een complete Midden-Oosterse diner ervaring. Alle gerechten zijn geïnspireerd op de Iraanse en Perzische keuken. Zusje van Restaurant Nude Kortrijk.


Restaurant Table d’Amis - Een intiem Michelinsterrenrestaurant in Kortrijk.


Restaurant Va et Vient - Romantisch dineren in een historische en eigentijdse omgeving aan de lage oever van de rivier de Leie in Kortrijk.

Restaurant Vesper - De lokale bevolking is dol op Vesper. Een relaxt café voor een snelle lunch of gezellig diner met heerlijke cocktails. Verwacht klassiekers met een leuke twist.


De leukste winkels van Kortrijk, Belgie


Boekenhuis Theoria - Een bekende boekhandel in Kortrijk en omgeving. Boekhandel Theoria is gevestigd in een prachtig historisch gebouw en de plek voor boekenliefhebbers (met of zonder tijd voor een bezoekje aan de koffiebar.


Byttebier Chapter 4 - Byttebier is een unieke concept store vol boeken, planten, interieuraccessoires en eerlijke mode. De winkel en het (afhaal) lunchrestaurant La Cantina zijn gehuisvest op het Jozef Vandaleplein.

Ceramic Stories - Een gezellige keramiekworkshop in het hart van Kortrijk. Hier kun je leren hoe je aardewerk maakt of iets kopen uit de speelse keramiekcollectie in de winkel.

De Beste Kamer - In de De Beste Kamer winkel vind je meubels, interieurdecoratie en verlichting van Scandinavische merken zoals HAY, Muuto, Ferm Living en Normann Copenhagen.


De Inkijk - De InKijk is een hipster concept store in Kortrijk met aandacht voor duurzaam, lokaal en ecologisch design. Shop voor jezelf of als leuk cadeau voor een vriend of vriendin.


De Vreemde Eend - In deze winkel vind je eigenzinnige interieurdecoratie, cadeaus en accessoires.


Madame Cézanne - Een coole, betaalbare en unieke modewinkel in Kortrijk vol kleurrijke kleding. Ook open op zondagmiddag.


Non Moodshop - Een leuke design- en mode winkel gerund door moeder en dochter. Stories About - Een winkel vol lifestyle spullen, mode en accessoires met een missie om te inspireren.


Twee Kortrijk - Een multi-brandwinkel met hoogwaardige dameskleding, van tijdloze klassiekers tot de nieuwste trends.

Zonder Meer bio, eco & fair shop - Een verpakkingsvrije biologische winkel in Kortrijk vol met eten en drinken. Neem je eigen tassen, potten, dozen en flessen mee en verklein je ecologische voetafdruk.


Leuke dingen om te doen in Kortrijk, Belgie


Stadswandeling in het Historisch Centrum – Begin je wandeling op de Grote Markt, waar je uitzicht hebt op de Belfort toren en het Stadhuis. Vervolg je wandeling via de Sint-Maartenskerk en de Sint-Maartenstoren. De 83 meter hoge toren is de perfecte plek om van de skyline van Kortrijk te genieten en is gratis te bezoeken. Bezoek ook het prachtige Begijnhof dat dateert uit de 13e eeuw. Huyze Begga is een leuk plekje voor koffie of lunch, het kan wel wat druk zijn met toeristen. Of ga naar het Jozef Vandaleplein, waar je ook leuke terrassen vindt voor lunch of een drankje.


Kortrijk Buda-Eiland & Leieboorden (Broeltorens) – Buda-Eiland en Leieboorden zijn hip en happening. Leuk voor drankjes, eten of winkelen in de Budastraat. Hier vind je De KleinKeuken, deDingen of Buda Kitchen. De lage oever van de Leieboorden, met uitzicht op de Broeltorens en Buda Beach is vooral in de zomer, een lokale favoriet.


Ontdek andere Belgische steden - Maak een dagtripje naar nabijgelegen steden zoals Brugge, Gent of Rijsel (Lille) voor een breder cultureel aanbod.


Ontdek de andere Belgie Travel Guides


Ontdek ook andere Belgische steden

bottom of page