top of page

Stedentrip Lille Frankrijk

Ik ben dol op Lille in Frankrijk. Vieux-Lille, Centre en Wazemmes. Een stedentrip Lille (Rijsel) is de perfecte bestemming voor een weekendje weg met vriendinnen, je man/ vrouw of je partner, met je moeder/tante of een andere vriend.


Wandel door het mooie oude Lille (Vieux-Lille) of het ontdek het meer hippere



Hotels | Koffie | Winkels | Ontbijt & Lunch | Restaurants | Wijnbar | Bezienswaardigheden


Ontdek ook de leuke stad Kortrijk in Belgie op 30 minuten rijden.



OKKO Hotels Lille - Wij hadden een heerlijk verblijf in het 4-sterren boutique hotel OKKO Hotels in het centrum van Lille. Perfect gelegen, slechts een paar stappen verwijderd van de mooie grote Markt en het prachtige historische centrum. Lees meer over ons verblijf bij OKKO Hotels



Mama Shelter Boutique Hotel Lille - De Boutique Hotels van Mama Shelter duiken overal op. Ook in Lille. Hier kun je kiezen uit 112 gezellige kamers ontworpen door Jalil Amor. Mama Shelter hotelkamers zijn stijlvol, speels en informeel. 5* beddengoed, in-house biologische verzorgingsproducten, fotobooths, gratis Wi-Fi en gratis films streamen zijn allemaal standaard te beleven in een leuke en levendige omgeving. Geniet van een drankje of dineer in het restaurant.





Koffie in Lille


Coffee Makers Lille verscholen in het centrum van de stad, is het paradijs voor koffieliefhebbers en biedt een zorgvuldig samengestelde selectie van koffie aan. Een gezellige sfeer met een klein terrasje buiten.


Cup Lille is een klein gezellig en knus cafeetje waar je terecht kan voor heerlijke koffie, taartjes ontbijt


Juliana Pâtisseries Naturelles Lille bevindt zich naast Coffee Makers. Verwen jezelf met een heerlijk gebakje of andere lekkernijen bij je koffie.


Paddo Lille is een heerlijke parel in het centrum van Lille, bekend om zijn eclectische mix van bohemien charme en moderne esthetiek. Deze levendige Australische koffiebar biedt een uniek menu met gespecialiseerde koffies en heerlijke gebakjes.

Tamper! Espresso Bar is waar we een heerlijke lunch en koffie hadden toen we in Lille aankwamen. Het is de perfecte stop om de leuke straat Rue Des Vieux Murs te ontdekken.

Wally's Coffee voor een eersteklas koffie ervaring. Een leuke hippe industriele plek voor ontbijt, brunch of een heerlijke lunch.



Leuke winkels in Lille


Au Tour De Monde is zoals een echte reisboekenwinkel is bedoeld. Je vindt er een enorm aanbod aan reisgidsen, reisliteratuur, landkaarten en meer.


El Market is een eco-friendly responsible fashion concept store.


Boutique Libertie lijkt op het populaire France mode merk Sezane, of Sezane lijkt op Boutique Libertie. Het is in ieder geval iets vriendelijker voor je portemonnee.


Boutique L'Appartement Sézane & Octobre de Sezane winkel behoeft verder geen uitleg. Shop till you drop.


Maison Standards een hippe modewinkel voor hem en haar met contemporary fashion.


Jolis Caprices Lille is een mooie boetiek voor pre-loved tweedehands vintage kleding op de leuke straat Rue Des Vieux Murs.


Persil Lille is een groenteboer, zuivelwinkel, slager, supermarkt en bakkerij in één.



Ontbijt en Lunch in Lille


Boulangerie Mathieu. Als de Fransen in de rij staan bij de bakkerij dan weet je dat het goed is. We zijn twee keer geweest voor een pain au chocolat. Perfect gelegen om de hoek van de OKKO Hotels.


Bart Sandwiches Lille voor heerlijke Italiaanse broodjes en focaccia.


Cup Lille is een klein gezellig en knus cafeetje waar je terecht kan voor heerlijke koffie, taartjes ontbijt

Detail Lille is echt een uniek plekje op zichzelf. Een leuke tearoom met retrovibes, denk aan bakstenen muren, mismatched meubeltjes en oma's gordijnen. Dit is een leuk klein plekje die je niet mag missen.


Tamper! Espresso Bar is waar we een heerlijke lunch en koffie hadden toen we in Lille aankwamen. Het is de perfecte stop om de leuke straat Rue Des Vieux Murs te ontdekken.

Wally's Coffee voor een eersteklas koffie ervaring. Een geweldige plek voor ontbijt, brunch of lunch.


De beste en leukste restaurants in Lille


Les Compagnons de la Grappe - er is altijd iets om elk hoekje te vinden. Super druk toen we langs het restaurant liepen. Les Compagnons de la Grappe in Lille staat bekend om zijn warme sfeer en uitzonderlijke Franse keuken.


Restaurant Le Bloempot - altijd volgeboekt en een must-visit voor wie op zoek is naar een unieke en eigentijdse eetervaring met Franse gerechten in Lille.


Restaurant Le Presentoir Lille - Gelegen in het historische centrum van Lille. Restaurant Le Presentoir staat bekend om zijn elegante presentaties en seizoensgebonden menu met de beste lokale producten. Beneden zijn er een paar tafels of je kunt aan de bar zitten. Boven is ook een fijne sfeer.


Restaurant Sebastopol is een gastronomisch paradijs in Lille met een menu van de seizoenen en een verfijnde, maar uitnodigende sfeer. Populair om een reden.



De beste wijnbarren in Lille


Wijnbar Au Gre Du Vin - wij waren groot fan van deze schattige wijnbar aanbevolen door de locals. We hadden verschillende wijnen, charcuterie en kazen. J'adore.


Wijnbar Monsieur Jacques - Wijnliefhebbers worden verwend bij Monsieur Jacques in Lille. Deze wijnbar is volledig gewijd aan alles wat met wijn te maken heeft. Hier vind je prachtige wijnen uit verschillende regio's in Frankrijk. Het menu past perfect bij de wijnen die je ook mee naar huis kunt nemen.


Wijnbar Les Freres Pinard - Lille heeft de leukste wijnbarretjes. En op het leuke Rue Des Vieux Murs moet je zijn.


Bezienswaardigheden Lille (Rijsel)


La Gare Saint Sauveur is een voormalig treinstation in Lille (Rijsel) en is omgetoverd tot een dynamische culturele locatie met een scala aan tentoonstellingen, evenementen en installaties. Hierdoor is het een centrum voor hedendaagse kunst en culturele ervaringen in de stad Lille. Bazaar St So is gevestigd in de iconische Gare Saint Sauveur van Lille.


Wandel door het Parc de la Citadelle en bezoek de Engelse tuin in Jardin Vauban. Ga iets drinken of eten bij Le Bus Magique of Oasis. Bezoek de dierentuin van Lille of een van de speeltuinen als je met kleintjes bent.




Port de Wambrechies is gelegen nabij Lille, Frankrijk. Het is een schilderachtig havengebied langs de Deûle-rivier. De haven ligt op ongeveer 15 minuten rijden van het stadscentrum van Lille.


Rue Des Vieux Murs is een van de mooiste straten van Lille met trendy Tamper voor koffie en ontbijt, tweedehandswinkels Jolis Caprices, wijnbars Au Gre du Vin en Les Frères Pinard, speciaalbierbar L'Abbaye des Saveurs en leuke restaurants zoals La Tiendita Lille. Zoveel te ontdekken. Ga het ontdekken.


De Wazemmes Food Hall, gelegen in de levendige wijk Wazemmes in Lille, is een bruisende markthal met een scala aan verse, lokale producten, culinaire lekkernijen en ambachtelijke producten. Hier vind je ook Café Aux Halles, een leuk cafe waar bezoekers een kopje koffie kunnen drinken.


Onderweg van Lille naar Nederland kun je ook stoppen in Roubaix en het La Piscine Museum (Roubaix) bezoeken, een uniek museum gevestigd in een omgebouwd Art Deco zwembad. Naast het museum vind je cafe Food - La Cantine en enkele kleine winkels.


Ook hebben we nog even een kleine stop gemaakt bij Halles de La Maillerie waar je bij La Confection Des Halles leuke tweedehands kleding kan scoren.





bottom of page