top of page

Pre-loved fashion

Voor iedereen die mij kent en al een tijdje volgt: ik ben dol op winkelen in fashion boutiques met tweedehands merkkleding, vintage fashion, en wat we tegenwoordig misschien wel steeds meer pre-loved fashion of pre-owned fashion voor dames zijn gaan noemen. En dat laatste is een goed teken. Het is trendy, het is hot, het is leuk, het is normaal. Hallo, Slow Fashion movement!


Het begon allemaal toen ik in Londen woonde en in 2015 vrijwilligerswerk ging doen in de Mary's Living & Giving Charity Shop in Primrose Hill. Een pre-loved designer fashion boutique waarbij alle opbrengsten ook nog eens naar het goede doel (Save the Children) gaan. De zaterdagochtend shift tussen 10-14 uur was zo leuk.


Het is mijn missie om bij te dragen aan een duurzaam alternatief binnen de mode-industrie.


En omdat ik vaak de vraag krijg waar je in Londen, het Verenigd Koninkrijk en in Nederland tweedehands designer merkkleding voor dames kunt winkelen, deel ik hier mijn favourable lijstje met vintage designer fashion boutiques. Voor de echte pareltjes.


Het leukste is natuurlijk om offline te winkelen in de boutiques die door alle eigenaresses zo zorgvuldig zijn samengesteld. Er zijn alleen ook een paar online fashion vintage websites die ik je toch niet wilde onthouden. Ontdek ze onderaan deze blog.




Samenwerken? Email hello@eefinthecity.com or stuur een DM via https://www.instagram.com/eefinthecity


Pre-loved fashion & Tweedehands merkkleding Amsterdam



High quality vintage clothing voor een tijdloze gaderobe. By NYN Vintage Amsterdam vind je zorgvuldig curated vintage and pre-loved fashion merkkleding met een focus op kwaliteitsstoffen, natuurlijke kleuren en een minimalistische stijl.

Open op donderdag, vrijdag en zaterdag. Online fashion vintage shoppen: JA Website: nynvintage.com



Reverse Studio Amsterdam is opgericht door Berit met het doel om pre-loved designer fashion toegankelijker te maken voor iedereen en daarmee ook gelijk een statement te maken tegen de fast fashion industry. Met prachtige merken als Acne Studios, Agnes B, Essentiel, Les Coyotes de Paris, Paul & Joe, Marni en meer is er voor iedereen wel een mooi pre owned fashion item vinden bij Reverse Studio.


Open op maandag tot en met zaterdag

Online fashion vintage shoppen: JA


Pre-loved fashion & Tweedehands merkkleding Breda



Jet's Outlet verkoopt de leukste nieuwe en pre-loved merkkleding voor dames en kinderen. Behalve tweedehands merkkleding verkoopt Jet ook nieuwe kleding van winkels (outlet collectie). Hier kan je terecht voor jongens-, meisjes en dameskleding.


Open op dinsdag tot en met zaterdag Online fashion vintage shoppen: via Instagram

Website: jetsoutlet.nl



Next by Nic (Nicole) heeft prachtige vintage designer kleding, schoenen, tassen en accessoires. Met mooie tweedehands merkkleding van Bash, Zadig & Voltaire, Isabel Marant, Essentiel, Ralph Lauren en meer.

Open op dinsdag tot en met zaterdag

Online fashion vintage shoppen: via Instagram


Pre-loved fashion & Tweedehands merkkleding Bussum



Secret Closet is een pre loved fashion winkel in Bussum met tweedehands dameskleding, schoenen en accessoires met merken als Sezane, Etro, Ganni, Max Mara, Natan, DvF, Essentiel Antwerp, Isabel Marant, Repeat, Closed en zoveel meer.


Open op donderdag, vrijdag en zaterdag Online fashion vintage shoppen: NEE




Heerlijk gewinkeld bij LoveStorm in Bussum. Eigenaresse Kim heeft misschien wel de leukste preloved fashion en vintage kledingwinkel in het Gooi. Met mooie merken als American Vintage, Essentiel Antwerp, Maison Scotch en meer ga je hier niet zonder lege handen de deur uit. Ook shop je hier schoenen, sieraden, accessoires en andere leuke gifts.


Open op dinsdag tot en met zaterdag

Online fashion vintage shoppen: NEE



Pre-loved Fashion & Tweedehands merkkleding Den Bosch



Bij New Kid on the Block Front Row Style in Den Bosch vind je op Street Style geinspireerde Vintage en Preloved Fashion Designer Labels voor vrouwen en mannen zoals Burberry, Zadig & Voltaire, Givenchy, Alexander Wang, Levi's en meer. Mooie tweedehands merkkleding, tassen en accessoires. Ontdek meer in mijn Den Bosch city guide.


Open op woensdag tot en met zaterdag Online fashion vintage shoppen: JA Website: https://www.frontrowstreetstyle.com Instagram: https://www.instagram.com/frontrowstreetstyle



Dat de mooiste tweedehands fashion items niet nieuw hoeven te zijn bewijst Studio M wel. Deze geweldig studio heeft prachtige vintage kleding met de mooiste merken als Isabel Marant, IRO, Rotate, Celine, American Vintage, Chanel, Ruby Tuesday en meer. Eigenaresse Mandy heeft toch echt een droombaan. Mijn favoriete pre loved designer clothing winkeltje in Den Bosch. Ik ben hier al vaak goed geslaagd! Ontdek meer in mijn Den Bosch city guide.


Open op woensdag tot en met zaterdag Online fashion vintage shoppen: NEE


Zusjes Vintage Boetiek Den Haag


Al sinds 2017 een begrip in Den Haag. Zusjes Vintage boetiek verkoopt tweedehands merkkleding, schoenen en accessories voor dames. Ga vooral een kijkje nemen.


Open op dinsdag tot en met zondag Online fashion vintage shoppen: NEE Website: https://zusjesvintageboetiek.com


Pre-loved Fashion Eindhoven



Get to know Frankie. Frankies favouries bestaat uit mooie merkkleding, schoenen, tassen en zonnebrillen van marken zoals Joseph, Anine Bing, Ba&sh, by Malene Birger en nog meer moois. Frankies winkel zet zich in for prachtige dames preloved, sustainable & ultimate slow fashion. Te vinden op het leuke Strijp S in het Urban Shopping Center. Ontdek meer in mijn Strijp S Eindhoven city guide.


Open op dinsdag tot en met zondag

Online fashion vintage shoppen: NEE




Vintage, nieuw en tweedehands dames merkkleding van Levi's en Jill Sanders tot Max Mara. Maar vooral ook prachtige Chanel en Louis Vuitton tassen. Je zult alleen wel echt een keer een city trip Leiden moeten dan want bij Hartendief kun je niet online shoppen.


Open op dinsdag tot en met zaterdag

Online fashion vintage shoppen: NEE



Bij Depot 30 in Oisterwijk vind je de prachtigste pre loved designer kleding, schoenen, tassen en accessoires voor dames. Isabel Marant, Golden Goose, Antik Batik, Tods, Iro en Anine Bing. Ik zou opschieten ;-)


Open op woensdag tot en met zaterdag Online fashion vintage shoppen: NEE Website: https://www.facebook.com/depot30Oisterwijk Instagram: https://www.instagram.com/depot_30




Tweedehands merkkleding Rotterdam



Getipt door een vriendinnetje uit Rottterdam die om de hoek woont van dit leuke winkeltje in Hillegersberg, Rotterdam Noord. Bij Merk|Waardig vind je de mooie Secondhand Designer clothing van de likes of Jerome Dreyfuss, Malene Birger, Vanessa Bruno, American Vintage en meer. De kleding die je koopt is dus tweedehands. Maar bij Merk|Waardig kan je ook terecht voor leuke woonaccessoires, sieraden en tassen.


Open op woensdag tot en met zaterdag Online fashion vintage shoppen: NEE Website: https://merkwaardigrotterdam.nl Instagram: https://www.instagram.com/merkwaardig107b



Tweedehands merkkleding voor dames, heren en kinderen bij Volle Kast Rotterdam.

Ook hier vind je merken als Isabel Marant, Stuart Weizman, Chloe, Anine Bing en meer.


Open op woensdag tot en met zaterdag Online fashion vintage shoppen: NEE



Verkoop van trendy vintage dames designer kleding, schoenen en accessoires. Prive shoppen op afspraak kan ook. Ik zou snel een afspraak maken met Nicole want met Anine Bing, Joseph, Ba&sh, IRO en meer weet je dat je goed zit.


Open op vrijdag en iedere 1ste zaterdag van de maand Online fashion vintage shoppen: via Instagram Website: https://www.noavintage.com Instagram: https://www.instagram.com/noavintage

Tweedehands merkkleding dames online


En naast al deze prachtige winkels met tweedehands designer merkkleding voor dames zijn er ook nog een paar websites met vintage fashion waar dan alleen weer online terecht kan. Met natuurlijk de wel bekende pre owned fashion shop Vestiaire Collective en The Next Closet is dit een rijtje om in de gaten te houden.



Fashion has always been a repetition of ideas...what makes it new is the way you put it together.




bottom of page