top of page

Les Rhône-Alpes Travel Guide

Bezoek het oude Lyon, het middeleeuwse stadje Annecy, Grenoble aan de voet van de Franse Alpen en het prachtige Parc Régional de Chartreuse en Parc Régional du Vercors in Les Rhônes-Alpes. Een heerlijke mini-roadtrip als je minimaal vijf dagen de tijd hebt om rond te rijden. Als je niet genoeg tijd hebt, dan is Lyon ook leuk als stedentrip.


Leuke steden om te bezoeken in de regio Les Rhones-Alpes


Lyon, hoofdstad van de gastronomie


Vieux Lyon - Ontdek de op de UNESCO-lijst geplaatste oude stad van Lyon met zijn geplaveide smalle straatjes en middeleeuwse en renaissance huizen, meestal roze. Breng een middag door met slenteren door de kleine straatjes en ontdek leuke barretjes, restaurants, winkeltjes en terrasjes. Klim naar de Basilique Notre Dame de Fourviere voor een prachtig panoramisch uitzicht over Lyon.

Traboules - In Vieux Lyon en Croix Rousse vind je onder de grond de zogenaamde traboules; geheime gangen die 240 straten met elkaar verbinden met een lengte van 50 km.

Les Halles de Lyon Paul Bocuse - De beroemde overdekte voedselmarkt van Lyon met meer dan 60 kraampjes die lokale producten verkopen. 102 Cours Lafayette, 69003 Lyon, France - halles-de-lyon-paulbocuse.com

Street Art - Lyon heeft veel streetart. De beroemdste zijn gemaakt door CitéCréation, het in Lyon geboren collectief van getalenteerde muurschilders. De bekendste street art murals zijn Mister Paul Bocuse die over Lyon waakt en het Canuts-fresco in Croix-Rousse (het grootste in Europa). Leuk weetje: dit werk wordt om de paar jaar gerenoveerd en de inwoners die op deze gevel zijn afgebeeld worden met elke update ouder. Een ander beroemd stuk is La Fresque des Lyonnais waarop 30 bekende mensen van Lyon staan afgebeeld. Klik voor een plattegrond met street art in Lyon



Parc de la Tête d'Or Lyon - Het grootste stads park van Frankrijk. Perfect voor een heerlijke ontspannen middagwandeling rond het meer. De dierentuin in het park is gratis te bezoeken. Allée de l'Orangerie, 69006 Lyon, France



Koffie in Lyon

La Boîte à Café - Er is altijd een leuk koffietentje om de hoek. Dit café, een beetje een verborgen juweeltje, serveert geweldige koffie en heeft een geweldige terras. 3 Rue de l'Abbé Rozier, 69001 Lyon, France - facebook.com/pg/laboiteacafelyon Le Kitchen Cafe - Un café et une croissant s'il vous plait, or deux. Merci! Geweldige plek voor pastries. 34 Rue Chevreul, 69007 Lyon, France - lekitchencafe.com


Grenoble, hoofdstad van de Alpen


Wandel omhoog of neem de kabelbaan naar het Fort de la Bastille, voor een indrukwekkend uitzicht over Grenoble.

Le Magasin (Centre National d'Art Contemporain - CNAC) - Het centrum voor hedendaagse kunst van Grenoble is gevestigd in een voormalige hangar en één van de belangrijkste centra voor hedendaagse kunst in Frankrijk. 8 Espl. Andry Farcy, 38000 Grenoble, France - magasin-cnac.org

La Fondue - Voor de beste kaasfondue en raclette in Grenoble. 5 rue Brocherie, 38000, Grenoble, France - lafonduegrenoble.fr



Annecy, het Venetië van de Alpen


Dwaal door de middeleeuwse oude stad van Annecy. Door de smalle straatjes van Vieille Ville met pastelkleurige huizen en prachtige grachten. Neem foto's van Palais de I'Isle en de waterkant en eet een ijsje in een van de vele ijssalons, of een croissantje of baguette van de plaatselijke boulangerie. Ga picknicken rond het schilderachtige meer van Annecy, omringd door prachtige bergen. Rijd rond het meer voor een paar perfecte plekjes.



Wandelen in Les Rhones-Alpes


Parc Régional de Chartreuse - Omvat het wilde beboste Chartreuse-massief en is geweldig om te wandelen. In het klooster Grande Chartreuse distilleren de monniken nog steeds de beroemde likeur Chartreuse (niet te bezoeken). Je kunt mijn favoriete ingrediënt voor elke cocktail wel raden.

Parc Naturel Régional du Vercors - Een van de negen regionale parken in de omgeving. Een prachtig park voor een hele dag wandelen in de bergen. Réserve naturelle des Hauts Plateux du Vercors is het grootste natuurreservaat van Frankrijk.


Trees in Parc Régional de Chartreuse, France
PARC NATUREL REGIONAL DU VERCORS, FRANCE

Wat je moet weten over Lyon


De meeste bouchons in Lyon (de beroemde kleine vriendelijke bistro's waar traditionele Lyonnaise gerechten met lokale producten worden geserveerd) nemen slechts één reservering per tafel aan voor de avond. Zorg ervoor dat je reserveert om te voorkomen dat je in de toeristische oude stad belandt.


Les Rhones-Alpes is beroemd om


De beroemde chef-kok Paul Bocuse (overleden in 2018). Zijn nalatenschap gaat nog steeds verder met zijn beroemde 3 Michelin-sterrenrestaurant L'Auberge en overdekte voedselmarkt Les Halles de Lyon Paul Bocuse.


Het Beaujolais Nouveau festival. De Beaujolais is een rode wijn van Gamay-druiven uit de Beaujolais-streek in Frankrijk. Elk jaar op de derde donderdag in november viert heel Frankrijk dat de nieuwe wijnflessen in de schappen liggen.


Voor meer informatie over Les Rhones-Alpes


Bezoek de website van Grenoble Tourisme Bezoek de website van de stad Lyon Bezoek de website van de stad Annecy





bottom of page