top of page

6x Podcasts over Engeland, Groot-Brittannië en het Verenigd Koninkrijk

Er zijn vele leuke nederlands en vlaamstalige podcasts te vinden over Engeland, Groot-Brittannië en het Verenigd Koninkrijk. Over de grootste nieuwsonderwerpen en de belangrijkste ontwikkelingen in het Verenigd Koninkrijk, maar ook over onderwerpen, zoals de Engelse Royal Family met Koning Charles III, engelse klassieke muziek en meer.

Wat een leuke podcast van Lia van Bekhoven. In Van Bekhovens Britten praten Lia van Bekhoven en Connor Clerx elke week over de grootste nieuwsonderwerpen en de belangrijkste ontwikkelingen in het Verenigd Koninkrijk. Een podcast van BNR.In de nieuwe podcastserie ‘England, My England’ duikt Ab Nieuwdorp in de wereld van de Engelse Muziek. Hij neemt je mee naar de mooiste muziek van bekende Britse componisten zoals Elgar en Purcell, maar ook minder bekende namen komen voorbij. England, My England is ook een persoonlijke zoektocht: Ab probeert te doorgronden en te benoemen wat Engelse muziek nou zo typisch Engels maakt; hoe klinkt de Britse Ziel? Die vraag stelt hij aan verschillende reisgenoten, onder andere aan contrabassist Dominic Seldis, fluitist Emily Beynon en aan professor David Burn. De podcast brengt Ab naar hartje Londen, voor de Last Night of the Proms, het Grootste Britse klassiekemuziekfeest. Maar als hij eenmaal in Londen is, loopt de reis heel anders…

Een podcast van de AVRO TRos en NPO Radio 4.Charles was wereldrecordhouder troonopvolging. Royaltykenners en VRT journalisten Flip Feyten en Cathérine Vandoorne gaan op zoek naar die bijzondere man, die Charles is. Een Radio 2 podcast van VRTMax.Een leven vol succes en teleurstellingen, Lieven Vandenhaute en Jo De Poorter reconstrueren het verhaal van Queen Elizabeth II. De langst regerende vorstin. Een podcast van VRTMax.ORDER! ORDER! The Speaker of the House verkreeg wereldwijde bekendheid met zijn gepassioneerde pogingen om orde te scheppen in de chaos. Keurige dames en heren vliegen elkaar in de haren als het er echt om gaat. Het is tekenend voor Engeland: beschaafd en wild kun je allebei zijn, zij het niet altijd in dezelfde verhouding.

Engeland is een land vol energieke enthousiastelingen, strak ingekapseld in tradities, beleefdheidsvormen en schooluniformen. Maar áls het eruit komt, berg je dan maar. Dan spuwen de tabloids vuur, dan strooien ze de grootste popsterren over de wereld uit, dan huilen ze tranen met tuiten omdat ze wéér geen wereldkampioen zijn geworden, of dan rollen ze nog voor middernacht vechtend over straat met een lading lauwe lager in hun nek.

Het zijn onze vrienden, de Engelsen. Het is het culturele en politieke overgangsgebied tussen het Europese vasteland en de Noord-Amerikaanse gekte. Beleef je dat in een tweedjasje tijdens de jacht, of in je blote roodverbrande bierbuik? Dat is aan jou, lieve luisteraar. Dat is aan jou.


Luister ook naar aflevering #72 VK: Wales, aflevering #73 VK: Noord-Ierland en aflevering #74 VK: Schotland.Een aflevering van donderdag 23 mei 20219. Het is de ochtend van de Europese verkiezingen en Engeland is in verwarring. Verkiezingen van het Europa, waar ze eigenlijk uit willen. Hoe zijn ze hierin terecht gekomen?


Oud-Engelandcorrespondent Peter Brusse schreef het boek 'Ach, Engeland' over de relatie tussen Nederlanders en Engelsen, van Bonifatius tot aan de Brexit. Hij bestudeert de Britten al ruim een halve eeuw en hij was jarenlang correspondent in Londen voor de Volkskrant en het NOS Journaal. Is de Brexit een dolksteek in de rug voor Brusse?Pod Save The King podcast is an award-winning podcast by British tabloid Daily Mirror.


The Royal family is finding its way in a new era. Following the death of Queen Elizabeth II, King Charles III began his reign alongside Camilla, The Queen Consort. William and Kate became Prince and Princess of Wales. As the family changes, rifts remain with Harry and Meghan across the Atlantic and Prince Andrew is still in the aftermath of the Newsnight interview. There is joy too, as Prince George, Princess Charlotte and Prince Louis grow up both in and out of the public eye, and the Tindalls, Beatrice and Eugenie find their own ways.


Expect behind the scenes details, fashion, travel, causes, politics and society, plus interviews with people who can provide a particular insight into your favourite Royals, their work and their place in Britain today.
Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page