top of page

Podcasts over Engeland, Groot-Brittannië en het Verenigd Koninkrijk

Er zijn vele leuke nederlands en vlaamstalige podcasts te vinden over Engeland, Groot-Brittannië en het Verenigd Koninkrijk. Over de grootste nieuwsonderwerpen en de belangrijkste ontwikkelingen in het Verenigd Koninkrijk, maar ook over onderwerpen, zoals de Engelse Royal Family met Koning Charles III, engelse klassieke muziek en meer.


Van Bekhovens Britten Podcast


In Van Bekhovens Britten praten Lia van Bekhoven en Connor Clerx elke week over de grootste nieuwsonderwerpen en de belangrijkste ontwikkelingen in het Verenigd Koninkrijk. Een podcast van BNR.


England, My England Podcast


In de nieuwe podcastserie ‘England, My England’ duikt Ab Nieuwdorp in de wereld van de Engelse Muziek. Hij neemt je mee naar de mooiste muziek van bekende Britse componisten zoals Elgar en Purcell, maar ook minder bekende namen komen voorbij. England, My England is ook een persoonlijke zoektocht: Ab probeert te doorgronden en te benoemen wat Engelse muziek nou zo typisch Engels maakt; hoe klinkt de Britse Ziel? Die vraag stelt hij aan verschillende reisgenoten, onder andere aan contrabassist Dominic Seldis, fluitist Emily Beynon en aan professor David Burn. De podcast brengt Ab naar hartje Londen, voor de Last Night of the Proms, het Grootste Britse klassiekemuziekfeest. Maar als hij eenmaal in Londen is, loopt de reis heel anders…

Een podcast van de AVRO TRos en NPO Radio 4.


Charles, Eindelijk Koning Podcast


Charles was wereldrecordhouder troonopvolging. Royaltykenner Flip Feyten en Cathérine Vandoorne gaan op zoek naar die bijzondere man, die Charles is. Een podcast van VRTMax.


De Laatste Queen Podcast


Een leven vol succes en teleurstellingen, Lieven Vandenhaute en Jo De Poorter reconstrueren het verhaal van Queen Elizabeth II. De langst regerende vorstin. Een podcast van VRTMax.


Luister ook naar de beste verhalende podcast, de beste misdaad podcast of podcasts over kunst en cultuur

Ontdek alle beste podcasts van Nederland en Vlaanderen

bottom of page