top of page

Bed en Breakfasts Lake District

Wij verbleven in één van de beste B&Bs in het Lake District, al zeg ik het zelf ;-) Eigenlijk was elk plekje waar we verbleven uniek en maakte het onze roadtrip door het Lake District extra speciaal. Opzoek naar de mooiste bed en breakfasts in het Lake District, Engeland. Hierbij een lijstje met mijn favorieten.


B&B Lake District Engeland


  1. B&B Ambleside Lake District

  2. B&B Grasmere Lake District

  3. B&B Keswick Lake District

  4. B&B Windermere Lake District

  5. B&B Beatrix Potter Lake District


B&B vlakbij Beatrix Potter’s Hill Top Farm, Lake District


Deze bed & breakfast in het Lake District is zo'n mooie plek. We voelden ons zeer welkom door Sarah en Rob, de eigenaren van een prachtig familiehuis in het Lake District dorp Near Sawrey. Het huis was ooit eigendom van Beatrix Potter en is gebouwd in 1820. Om de hoek gelegen tegenover Beatrix Potter's Hill Top Farm.


De kamer is gelegen aan de achterkant van de eerste verdieping met uitzicht over de heuvels. Je hebt je eigen ensuite badkamer met apart bad en douchecabine. Het kingsize smeedijzeren bed heeft een luxe matras en Egyptisch katoenen beddengoed. Er is ook een dienblad met thee en koffie en een klein bankje. Ontbijt is inbegrepen.




De Seashore Shepherds Hut in Ulverston is één van die ontdekkingen waar je blij van wordt wanneer je online op zoek bent naar accommodatie. Binnenin de hut is er een open leefruimte met een knus tweepersoonsbed dat plaats biedt aan maximaal twee gasten. Naast het bed staat een gezellige fauteuil en een (inklapbare) eettafel. Er is ook een kleine kitchenette en een badkamer met douche en toilet. De Shepherds Hut kijkt uit over de prachtige Morecambe Bay en heeft het meest spectaculaire uitzicht op zee op dit enigszins afgelegen strand.



Airbnb Winter Crag Farmhouse, Penrith, Lake District


Winter Crag is een knusse boerderij verscholen in de heuvels boven Lake Ullswater. Je bent hier echt compleet offline en omringt door de schoonheid van het Lake District, elk raam biedt een prachtig uitzicht met eindeloze plekken om te verkennen en wandelingen voor de deur! Als je weg wilt van de drukte en stress van het moderne leven, dan is dit de plek voor jou. Inderdaad, want de boerderij ligt echt aan het einde van de vallei. Boodschappen doen en uit eten gaan is alleen mogelijk op de nabijgelegen camping of in Pooley Bridge (op 20 minuten rijden).


Boven zijn 3 kamers met een gedeelde badkamer. Wij waren de enige gasten tijdens ons verblijf. Er is geen woonkamer en daarom hadden we de keuken helemaal voor onszelf. Ook is er geen WiFi, we vermaakten ons 's avonds met puzzels en bordspellen.


De meest geweldige uitzichten krijg je door de heuvels direct achter de boerderij te beklimmen. Zoals Rachel al zei: je kunt gewoon omhoog lopen en overal afdalen waar je wilt. Geen OS-kaarten nodig. Gebruik het huis met het rode dak als je focuspunt. Dit was echt de mooiste wandeling die we hebben gemaakt in de Lake District. Geen toeristen in de buurt en wat een uitzicht. We genoten ook van kajakken op Ullswater Lake! Zo leuk om te doen!




bottom of page