top of page

Ribe Denemarken

Ribe is de oudste middeleeuwse stad van Denemarken en met zijn knusse straatjes en vakwerkhuizen misschien wel dé reden om naar Zuid-Jutland te gaan. Dwaal door de kronkelige straten van de oude stad en breng een bezoek aan een van de belangrijkste attracties: de Ribe Domkirke, het Ribe VikingCentrum of het Ribe Kunstmuseum. Ribe is leuk. Denemarken is leuk.





Vakantieappartement Ribe Denemarken


Lustrup Farmhouse - Een boerderij met charme, hygge en geweldig comfort. Gezellige appartementen met een fantastische ligging in de buurt van Ribe en de Waddenzee.


Hotels Ribe Denemarken


Er is een groot aantal leuke accommodaties in Ribe. Je kunt kiezen uit hotels, boerderijen of de bekende Ribe Camping.


Hotel Den Gamble Arrest By Skovmose  - Den Gamle Arrest Hotel in Ribe is een voormalige gevangenis. Een eersteklas ervaring, leuk met een bezoekje aan restaurant Kolvig van Skovmose.


Hotel Dagmar - Boutique Hotel en Restaurant Dagmar. Prachtige kamers en suites met uitzicht op de kathedraal van Ribe.


Hotel Vadehav - Geniet van je verblijf in Hotel Vadehav met mooie 6 hotelkamers met een prachtig uitzicht over het oude deel van de stad Ribe en de kathedraal van Ribe.




Ribe Camping, gelegen in het historische stadje Ribe, Denemarken, biedt een schilderachtige en rustige kampeerervaring langs de oevers van de rivier de Ribe. Omgeven door de natuur en op loopafstand van de charmante geplaveide straatjes van Ribe, biedt deze kleinschalige camping een perfecte mix van ontspanning en culturele activiteiten in Ribe.


Ribe Denemarken Winkels


Ook als je geen fan bent van Vikingen, is Ribe een leuk plaatsje om te winkelen.

Ga naar Appel Living voor prachtige interieurartikelen en de mooiste Scandinavische designproducten. De winkel Garnlusen is jouw one-stop-shop voor garen, keramiek en houten producten die geweldig zijn om cadeau te geven, ook aan jezelf. Voor retro, vintage en tweedehands winkelen kun je terecht bij Habengood Vintage Shop en Maude Reto & Vintage.




Restaurants Ribe Denemarken


Ribe heeft ook leuke restaurants zoals Quedens Gaard (erg populair). Deze kleurrijke en leuke plek is geweldig voor ontbijt, brunch of lunch. Je kunt er ook wat mooie cadeaus kopen in het winkeltje.


Na he winkelen kun je ook heerlijk ontspannen bij Terpager & Co Wine and Coffee Bar. Een gezellige plek voor eten, koffie, wijn of iets daartussenin. Bekijk hun Instagram-feed eens. Ziet er geweldig uit, toch? Heb je zin in iets vegetarisch, veganistisch of glutenvrij? Vind dan je weg naar Café Kaerlig.


We hebben genoten van onze lunch bij Weis Stue, één van de oudste herbergen van Denemarken. Dit oude houten huis met balken dateert uit 1600. Wij kozen voor een traditionele Deense lunch van smørrebrød (Deense open sandwiches) met een lokaal biertje. Zin om te overnachten in Ribe? Weis Stue heeft ook charmante kamers om te verblijven.


Restaurant Saelhunden is een geweldig vis restaurant aan de waterkant van Ribe. Het menu alleen al doet je watertandenden.


Ribe Denemarken bezienswaardigheden


De historische stad Ribe heeft een rijk cultureel erfgoed en veel leuke dingen om te doen, ook voor gezinnen met kinderen.


Bezoek het Ribe Vikingcentrum


Dompel jezelf onder in de Vikinggeschiedenis door het Ribe Vikingmuseum te verkennen. Het is een openluchtmuseum dat het leven in een Vikingnederzetting nabootst, compleet met gebouwen uit die tijd, demonstraties en interactieve ervaringen. Je kunt getuige zijn van ambachten, meedoen aan workshops en leren over het dagelijks leven van de Vikingen.


Verken de oude stad


Ribe heeft een goed bewaard gebleven middeleeuwse oude stad, met geplaveide straten en charmante, kleurrijke huizen. Wandel rustig door de smalle straatjes, bezoek de plaatselijke winkeltjes en geniet van de pittoreske sfeer. Mis de historische kathedraal van Ribe niet, die dateert uit het begin van de 12e eeuw, en beklim de Ribe Watchtower, ook bekend als Ribe Domkirke Tower, waar je een panoramisch uitzicht hebt over de stad en het omringende Deense platteland.


Bezoek het Ribe Kunstmuseum


Verken de plaatselijke kunstscene in het Ribe Kunstmuseum. Het museum heeft een collectie Deense en internationale kunst, met een bijzondere nadruk op werken uit de 19e en 20e eeuw. Het is een geweldige plek om zowel historische als hedendaagse kunst te waarderen.


Nationaal Park Waddenzee


Ribe ligt vlak bij de Waddenzee, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bij Vadehavscentret kun je prachtige tentoonstellingen bekijken en/of Sort Sol (Zwarte Zon) ervaren. De Marsk Tower biedt een spectaculair uitzicht over het Nationaal Park Waddenzee. Overweeg een boottocht met gids



bottom of page