top of page

Zuid Wales Travel Guide

Zuid Wales. Misschien nog wel wat onbekend. Maar een fijne bestemminge voor een lang weekend, om ook dit prachtige deel van Groot-Brittannië te verkennen. Prachtige stranden en kustpaden, de Brecon Beacons met veel groen en de schattigheid van de boekwinkels in het bekende boekenstadje en plaatsje Hay-on-Wye.


Campings Zuid Wales


Camping Hillend - Het wordt druk op camping Hillend in Gower. Ik weet waarom, zo dicht bij het strand en een surf walhalla, we hadden beter moeten weten. Maar hé, als je het niet erg vindt, krijg je wel de echte Welsch ervaring. Llangennith, Hillend, Gower SA3 1JD, United Kingdom - hillendcamping.com


Leuke plaatsen en steden om te bezoeken in Zuid Wales


Cardiff - De hoofdstad van Wales en beroemd om het Rugby Stadium en Cardiff Castle. Een goede tussenstop op weg van Londen of Bristol om Zuid-Wales te verkennen. Kom je echt voor de natuur, dan zou ik hier niet al te veel tijd doorbrengen.


The Mumbles - Het klinkt al schattig, The Mumbles in de buurt van Swansea Bay. Een pittoresk stadje. Een geweldige eerste stop voordat je de rest van het Gower schiereiland gaat rijden.


Three Cliffs Bay bij Southgate - Parkeer je auto want dit is alleen te voet bereikbaar. Bereid je voor op een geweldig uitzicht vanaf de drie kalkstenen kliffen en wandel over een deel van het kustpad van Wales. Adembenemend uitzicht.

Carreg Cennen Castle - In het Brecon Beacons National Park ligt het spectaculaire Carreg Cennen Castle. Heel dramatisch en voor mensen met een romantische ziel. Trapp, Llandeilo SA19 6UA, United Kingdom - cadw.gov.wales




Brecon Beacons National Park - Een prachtig nationaal park met kilometers groene landschappen en talloze wandelroutes. De Brecon Beacons, zijn net als het spectaculaire Snowdonia National Park zeker de moeite waard om te bezoeken. breconbeacons.org Hay-on-Wye - Boekenliefhebbers zoals wij worden helemaal gek in het schattige boekenstadje Hay-on-Wye. Boekenplanken, boekenwinkels, nieuw en tweedehands. Hier komt je droom uit met meer dan twintig boekenwinkels. Bezoek het stadje aan het begin van de zomer voor het wereldberoemde literaire boekenfestival. hay-on-wye.co.uk





Tintern Abbey - Op de westelijke oever van de rivier de Wye ligt de prachtige Tintern Abbey, gesticht in 1131. Een prachtige abdij om te bezoeken. Tintern Abbey, Tintern NP16 6SE, United Kingdom - cadw.gov.wales




Wandelroutes Zuid Wales


Dit zijn een aantal van de beste wandelroutes in Zuid-Wales


Brecon Beacons National Park - Pen y Fan | De hoogste top in Zuid-Wales biedt een adembenemend uitzicht over het omringende landschap. Er zijn verschillende routes naar de top, voor wandelaars van verschillende niveaus.

Brecon Beacons National Park - Waterfall Country | Verken de prachtige watervallen in het zuidelijke deel van de Brecon Beacons, waaronder Henrhyd Falls en Sgwd yr Eira.

Brecon Beacons National Park- The Four Falls Trail | 5,6 mijl / 9 km door Waterfall Country bezoekt vier prachtige watervallen in een prachtig boslandschap.

Brecon Beacons National Park - Black Mountains | Dit gebied, gelegen in het oostelijke deel van de Brecon Beacons, biedt verschillende wandelmogelijkheden, waaronder de Black Hill en Hay Bluff.

Pembrokeshire Coast Path | Dit langeafstandspad loopt langs de prachtige kustlijn van Pembrokeshire en biedt ongelooflijke uitzichten op zee, kliffen en mogelijkheden om wilde dieren te spotten.

Gower Peninsula - Rhossili Bay | Geniet van een wandeling langs de zanderige oevers van Rhossili Bay en geniet van het uizicht van Rhossili Down.

Gower Peninsula - Worm's Head | Een opvallend eiland dat bij eb kan worden bereikt via een brug. Een mooie plek voor een kunstwandeling


Meer informatie over Zuid Wales


De website van Visit Wales

De website van Southern Wales De website van Brecon Beacons National Park De website van Swansea Bay



bottom of page