top of page

Hotel Lytel Blue Riethoven

Boutique hotel Lytel Blue met 9 moderne blauwe hotelkamers is gevestigd in een voormalige monumentale pastorie in Riethoven, een klein dorp in de Brabantse Kempen, dichtbij Eindhoven. Het karakeristieke hotel geeft je bij binnenkomst gelijk een warm welkom gevoel.



Ontdek de stad Eindhoven of Eindhoven Strijp-S

Hotelkamers Hotel Lytel Blue Riethoven


Geen verrassing, alle kleuren blauw komen voor in elk van de 9 prachtige hotelkamers. Er zijn 7 hotelkamers en 2 suites. Wij verbleven in de Lytel Blue Kamer. De beige gekleurde badkamer met Marie-Stella Maris producten is prachtig. In onze badkamer hadden we een klein glimpje van de dorpskerk. Zin in wat meer luxe? Zorg ervoor dat je de Blue Suite boekt op de zolder van het hotel. Met een heerlijke bad om lekker bij te komen. De Speciale Blauwe Kamer is plasticvrij en gemaakt van alleen hout en natuurlijke materialen.


Ontbijt is à la carte. Er staan heerlijke ontbijtgerechten op het menu. Zorg ervoor dat je geniet van het pannenkoekenfeest voor twee. In de tuinen kun je heerlijk genieten van het ochtend zonnetje.



Restaurants vlakbij Hotel Lytel Blue Riethoven


3 topklasse gastronomische restaurants voor een fantastische ervaring.


Restaurant Vandeijck - Gehuisvest in een monumentale boerderij, en handig gelegen tegenover het hotel. Restaurant Vandeijck serveert tot 9 gangen (met bijpassende wijnen).


Restaurant Eden - Een 1-ster Michelinrestaurant in Valkenswaard met een wisselend 7-gangenmen. Er is ook een uitgebreide kaasmenu met meer dan 20 verschillende soorten kazen.


Restaurant Treeswijkhoeve - Een 2-sterren Michelinrestaurant in Waalre. Zeer beroemd in de regio en de omweg waard.


Voor meer informele restaurants ga je naar Bistro de Sleutel in Riethoven. In Eersel, zijn er leuke opties zoals Gastrobar 't Gildehuis, Promessa, Restaurant Yaya of Restaurant NU. In Waalre vind je Restaurant Meester Keeman.


Leuke dingen doen in de Brabantse Kempen & Eindhoven


Er is genoeg te doen in de mooie Brabante Kempen en omgeving van Eindhoven. Een heerlijke plek voor elke bourgondier. Bij hotel Lytel Blue kan je ook fietsen huren, wel zo makkelijk om de omgeving te ontdekken.



Wijngaard Doornacker - Een kleinschalige duurzame wijngaard in het centrum van Riethoven, de Brabantse Kempen, met vijf verschillende druivensoorten. Via Lytel Blue kun je een rondleiding of een proeverij bij Wijngaard Doornacker boeken.


Trek je wandelschoenen aan voor een wandeling in een van de omliggende natuurgebieden: de Cartierheide in Eersel, de Malpie in Valkenswaard en de Plateaux in Bergeijk. De laatste twee maken deel uit van het natuurgebied de Groote Heide, dat zich uitstrekt van Eindhoven helemaal tot aan België.


Gerrit Rietveld in Bergeijk - Bergeijk herbergt eigenlijk de meest uiteenlopende objecten van de modernistische architecten Gerrit Rietveld en Mien Ruys. Ontdek hoe duidelijk aanwezig beide architecten nog steeds zijn in Bergeijk tijdens de Rietveld wandelroute. Rietveld is een van de belangrijkste leden van De Stijl, Ruys is een van Nederlands' toonaangevende vrouwelijke landschapsarchitecten.


Strijp-S Eindhoven - I love Strijp-S, een moderne en hippe wijk, vroeger een industrieel terrein van Philips. Hier vind je restaurants zoals Radio Royaal en Piet Hein Eek, Vershal het Veem en de Natlab Cinema Eindhoven.


Ontdek de stad Eindhoven of Eindhoven Strijp-S

bottom of page