top of page

Hampstead Londen

Ik ben verliefd op Hampstead; Hampstead Village en Hampstead Heath. Dit kleine groene dorpje in Noord-Londen, Engeland heeft mijn hart gestolen. Nou ja, na Primrose Hill dan ;-)

In deze blog vind je de leukste dingen om te doen in Hampstead, de beste restaurants, pubs, cafés en winkels in Hampstead Village en natuurlijk alles over Hampstead Heath.



Hoe bereik je Hampstead Village?

De handigste manier om Hampstead Village te bereiken is door de London Underground Northern Line naar Hampstead Station te nemen. Dit station ligt midden in het hart van Hampstead Village. Neem je de Overground stap dan uit bij Hampstead Heath.


De beste pubs in Hampstead Village, Londen

The Bull & Last Pub – Deze onlangs gerenoveerde pub is de perfecte plek voor een engelse pint of diner bij kaarslicht. Het menu is voortreffelijk en de Britse Sunday Roast is super populair. Ze hebben de perfecte picknick om mee te nemen naar Hampstead Heath. Deze geliefde pub beschikt ook over hotelfaciliteiten met 7 prachtige kamers.


The Holly Bush Pub - Deze historische pub staat bekend om zijn gezellige sfeer, traditionele inrichting en een selectie goede ales. Het is al jaren een favoriete plek voor zowel de locals als de touristen.


The Flask Pub - The Flask is een traditionele pub met heerlijk eten en drinken. Heerlijk voor een zondag middag.


The Spaniards Inn Pub - Met een geschiedenis die teruggaat tot de 16e eeuw, staat The Spaniards Inn bekend om zijn literaire connecties en pittoreske ligging aan Hampstead Heath. Het is een charmante plek om te genieten van een engelse pint of pub food.


The Wells Tavern Pub - Deze pub combineert een traditionele sfeer met een modern tintje. Het beschikt over een tuin met picknicktafels, waardoor het een heerlijk plekje tijdens zonnige dagen. Onderdeel van de Well Walk Hampstead Londen.


Hampstead High Street winkels, Londen


Hampstead High Street ligt net naast het Hampstead metrostation. Er zijn veel leuke luxe winkels zoals Reiss, Zadig & Voltaire, Sweaty Betty en Kiehl’s om er maar een paar te noemen. Je vindt ook geweldige charity shops in Hampstead, zoals Cancer Research UK, Oxfam en Oxfam-boeken. Er is ook een Mary’s Living & Giving Shop voor Save the Children (mijn favoriet).


De leukste dingen om te doen in Hampstead, Londen


Hampstead Heath – Ik hou van Hampstead Heath. Hampstead Heath is een groot park in Noord-Londen, Engeland, en is één van de populairste parken van Londen met de beste panoramische uitzichten over Londen vanaf Parliament Hill. Je kunt de skyline van Londen zien, inclusief bezienswaardigheden als de Shard, de Gherkin en de London Eye. Het is een perfecte plek voor een picknick, ontspannende wandelingen. Je kan er zelfs buitenzwemmen bij het Parliament Hill Lido in de zomermaanden. Bezoek Kenwood House of de Spaniards Inn Pub. Er is zoveel te zien en te doen.


Hampstead Heath Ponds - Één van de opvallende kenmerken van Hampstead Heath zijn de zwemvijvers. Er zijn drie belangrijke vijvers; de herenvijver, de damesvijver en de gemengde vijver. Deze vijvers hebben een toegewijde aanhang van zwemmers. Het is een echt cult ding.


Hampstead Pergola en Hill Gardens - Dit verborgen juweeltje biedt een rustige ontsnapping uit de stad. De pergola is versierd met klimplanten en biedt een panoramisch uitzicht op de tuinen en Hampstead Heath. Een stukje lopen vanaf metrostation Hampstead, maar zeker de moeite waard.


Everyman Cinema - Bekijk een film in deze stijlvolle en intieme bioscoop. Een heerlijk plekje om in een gezellige omgeving te genieten van de nieuwste films. Er zijn verschillende bioscopen in Londen.


Kenwood House - Gelegen aan de noordelijke rand van Hampstead Heath. Dit elegante huis uit het Engelse erfgoed heeft een opmerkelijke kunstcollectie, waaronder werken van beroemde Nederlandse kunstenaars Vermeer en Rembrandt. Het huis zelf is een meesterwerk van neoklassieke architectuur. Misschien herken je het wel uit de film Notting Hill?


John Keats House - Bezoek het prachtig gerestaureerde huis uit het Regency-tijdperk waar de beroemde dichter John Keats woonde van 1818 tot 1820.Kom meer te weten over het leven en de geschiedenis van Keats werk.


Freud Museum -Het Freud Huseum is gevestigd in het voormalige huis van Sigmund Freud en herbergt een verzameling van zijn persoonlijke bezittingen en een bibliotheek met psychoanalytische literatuur. Het is een fascinerend inzicht in het leven en werk van de baanbrekende psychoanalyticus.


Fenton House and Garden - Dit pand van de National Trust is een prachtig bewaard gebleven 17e-eeuws koopmanshuis met een charmante ommuurde tuin. Het biedt een kijkje in de levensstijl van de hogere klassen.


Burgh House – Een historische residentie in Queen Anne-stijl uit 1704. Dit museum toont tentoonstellingen over de lokale geschiedenis, kunst en ambachten. Met een charmante theesalon.


Willow Road - Willow Road is een modernistisch huis ontworpen door de beroemde architect Ernö Goldfinger en voltooid in 1939. Het wordt beheerd door de National Trust en herbergt een indrukwekkende collectie 20e-eeuwse kunst en design, die een kijkje biedt in modernistisch leven uit het midden van de 20e eeuw.


De beste restaurants van Hampstead, Londen


Restaurant 28 Church Row - Restaurant met Spaanse en Italiaanse keuken in Hampstead. Shared dining concept met een eclectische wijnkaart.


La Cage Imaginaire Restaurant - Één van de beste Franse restaurants van Hampstead. Elegant restaurant met witte tafelkleden, verscholen in een geplaveide straat met een gezellige, schilderachtige Franse sfeer.


L'Antica Pizzeria - Een Italiaans restaurant in Hampstead geroemd om zijn traditionele houtgestookte Napolitaanse pizza's. Gelegen nabij Hampstead Heath.


Restaurant Jin Kichi Dit door een familie gerunde Japanse restaurant in Hampstead is gespecialiseerd in de authentieke Japanse keuken met sushi, yakitori's en andere grillgerechten. Minimalistische indeling, een aanrader.


De beste cafés en koffie tentjes in Hampstead, Londen


The Buttery Cafe - Hetcafé in Burgh House Hampstead Museum biedt een gezellige en uitnodigende sfeer. Lichte maaltijden, gebak, sandwiches en de traditionele afternoon tea.


La Crêperie du Hampstead - Geniet van de Parijse crepes in deze wereldberoemde crêperie. Deze kraam is berucht en bekend in Noord-Londen.


Euphorium Bakery - Een bakkerij en café in Hampstead met heerlijk versgebakken brood, en gebak. Ze serveren ook ontbijt- en lunchproducten.


Gail's Hampstead - Een populaire ambachtelijke bakkerij die bekend staat om zijn versgebakken brood en taarten. Het ligt in het hart van Hampstead Village met een ruimze keuze inde bakkerij. Perfect voor een kopje koffie en een pastry.


Ginger & White Hampstead - Een Brits café staat bekend om zijn speciale koffie, ambachtelijk gebak, dippy-eieren, cake en meer. Het heeft een gezellige sfeer en is een populaire plek in Hampstead voor zowel de locals als de touristen.


Hagen Project - Heerlijke Deense Hygge vibes in dit leuke koffietentje met Deense specialiteitskoffie en cinnamon buns. Meerdere winkels in Londen.


Kape Barako (The Red Phone Box) – Begin je dag met kopje koffie bij de Red Phone Box in Hampstead High Street. Deze kleine, onafhankelijke koffieshop is elke dag geopend van 08.00 uur tot 14.30 uur, behalve op zondag. Iets leuks om te doen in Hampstead. Locatie is Hampstead High Street 25.


Louis Patisserie - Hongaarse bakkerij en café met houten lambrisering en zitbanken met een breed scala aan koffie, gebak, cake en gebak. Het is een geweldige plek voor een ontspannen ontbijt of een zoete traktatie.


Mani's Hampstead - Ontspannen café waar omeletten, sandwiches, salades en koffie worden geserveerd. Een door een familie gerund restaurant met authentieke, zelfgemaakte en verse mediterrane gerechten.


Melrose en Morgan Hampstead - Melrose en Morgan in Hampstead, een deli met een aangrenzend café, met lokale producten en gerechten. Het café serveert ontbijt, lunch en afternoon tea. Er is ook een Melrose en Morgan te vinden in Primrose Hill.


Ronis Bagel Bakery and Cafe - Als eerste geopened in West Hampstead en heeft nu plekken in Hampstead, Belsize Park, Highgate en Muswell Hill. De beste bagels van Hampstead, met een heerlijke bakkerij & delicatessenzaak gespecialiseerd dus in bagels en joods bakwerk met een ambachtelijke stijl.

Boeken lezen over Hampstead


Pond Life door Al Álvarez - In Hampstead Heath zijn er drie vijvers die op grote schaal worden gebruikt door wilde dieren en door zwemmers. Ze zijn het hele jaar door geopend en ongeacht het weer heeft Alverez er bijna dagelijks in gezwommen.

The Heath: My Year on Hampstead Heath door Hunter Davies - Een boeiend portret van Hampstead Heath – een plek die niet alleen rijk is aan natuurlijke wonderen, maar ook aan geschiedenis en monumenten, emoties en herinneringen, mensen en plaatsen.

‘’NW" door Zadie Smith - Deze roman speelt zich af in Noordwest-Londen, inclusief gebieden als Hampstead, en biedt een levendig beeld van het stadsleven in de stad.


Films over Hampstead Heath

Hampstead - Een Amerikaanse weduwe vindt onverwachte liefde bij een man die in het wild leeft op Hampstead Heath wanneer ze het opnemen tegen de ontwikkelaars die zijn huis willen vernietigen.


Veelgestelde vragen over Hampstead, Londen

Is Hampstead Heath een bezoek waard?

Ja! Hampstead Heath is een enorme groene park. Perfect voor heerlijke lange wandelingen met mooie vijvers en uitkijkpunten. Hampstead Heath geeft je het gevoel dat je mijlen verwijderd bent van de stad Londen, maar vanaf Parliament Hill heb je een geweldig uitzicht over de stad.

Is Hampstead chic?

Ja, Hampstead is een van de meest welvarende wijken van Londen, waar veel beroemdheden, miljonairs en miljardairs wonen. Daarom is het ook een leuke wijk van Londen om te bezoeken.

Waar staat Hampstead bekend om? Hampstead staat bekend om de vele schrijvers en kunstenaars die er in het verleden hebben gewoond. Tegenwoordig staat het bekend om zijn geschiedenis en de vele beroemdheden die nu in de omgeving wonen. Het is ook beroemd om Hampstead Heath, één van de grootste parken in Londen.



bottom of page