top of page

Stedentrip Keulen Duitsland

Een Stedentrip naar Keulen in Duitsland is cool. Deze 4e grootste stad van Duitsland heeft zoveel te bieden. In Aldstadt (oude stad) in Keulen vind je onder andere de Dom Kirke en Museum Ludwig. Ga naar de Alter Markt en proef de lokale keuken in één van de traditionele brouwerijen of cafés. Verken het trendy en hippe Belgisches Viertel, een wijk voor studenten en fashionista's met vele restaurants en bars. En ga naar Ehrenfeld. Ik ben een paar jaar geleden in deze multiculturele wijk geweest vol pop-up stores, koffie barista bars en fashion concept stores.




In Keulen heb je vele leuke boutique hotels. Wij sliepen zelf bij het Boutique Hotel Maison Marsil . Maar ontdek natuurlijk ook de andere leuke hotels.



Koffie Keulen Duitsland

Anguli Coffee & Tea -  Hipster Café Anguli Coffee in Keulen voor je cafeïne fix, met gebak en taart.


The Coffee Gang Cafe - A speciality coffee bar in Keulen met taart, gebak en sandwiches.


Bakerei Die Mehlwerkstatt - een bakkerij en heerlijke koffie. De perfecte combinatie.


Ernst Kaffeerösterei - Bij Ernst krijg je heerlijke koffie. Een populaire plek in Keulen met twee vestigingen, een kaffeebar in Sülz en een kaffeebar in Südstadt.


Goodchild Cafe - Voor zulke lekkere gebakjes. In het Goodchild Café krijg je waarschijnlijk de beste croissants van de stad.


Hallmackenreuther - Barista koffie, drankjes, eten en kunst.


Holm Kaffeerösterei Café - Holm Koffie is cool met eigen speciale koffie, gebak en cake. Wat een leuke plek.


Jlöcklich Barista Café - voor koffie, pastries en andere lekkernijen.


Madame Tartine - voor koffie, pastries en andere lekkernijen.


Radix & Anima - Een concept van Specialty Coffee en Natuurwijn met een winkel waar je de wijn ook kunt kopen. Ik vind Radix & Anima cool. Aanrader.


Cafe Soleil - Een gezellig café voor koffie en/of lunch in Ehrenfeld, Keulen.


Van Dyk Roastery - een heerlijke hipster koffie(roasterij) in Keulen.


Ontbijt Keulen Duitsland


Cafe Restaurant Balthasar - Een beetje meer luxe voor het ontbijt met een leuke sfeer. Maar soms mag dat ook wel, zeker op zondag. Twee locaties in Keulen.


Cafe Goldmund  - Ga naar Café & Restaurant Goldmund voor een heerlijk ontbijt, lunch, koffie, wijn en boeken. Ongedwongen sfeer met een uitgebreide collectie boeken op de planken om je heen.


Cafe Goldjunge - Voor het beste ontbijt en koffie voor de hele dag in Keulen, zoals ze zelf beweren. Met 4 café's in Keulen wil je het misschien wel proberen.


Cafe Sehnsucht - Begin je dag met wentelteefjes als ontbijt. Een leuk en populair café in Ehrenfeld, Keulen. Je koffie komt van branderij Van Dyck en je brood wordt vers gebakken bij de plaatselijke bakker. Wat is er niet leuk aan?


Cafe Restaurant Wallczka - Voor ontbijt, brunch of diner. Klassieke gerechten met een aperitief of wijn. Internationale mezze anders gecombineerd. Koffie in barista-stijl. En dat alles in een ontspannen en gezellige sfeer. Van 's ochtends tot 's avonds.

Restaurants Keulen Duitsland


Die Fette Kuh - De beste hamburgers van Keulen.


Restaurant La Fonda - Ervaar de moderne Europese keuken en een exclusieve ambiance op een van de mooiste locaties van Keulen.


Restaurant Il Baguetta - Heerlijk Italiaans eten in Restaurant Il Baguetta. Je kunt ook restaurant Tanica, Da's Lupo of Rosticceria Massimo proberen.


Restaurant ITO - Restaurant met Michelinster en Japanse keuken.


Da’s Lupo Restaurant - Gezellig restaurant met bakstenen muren. Van dezelfde eigenaren als Restaurant Il Baguetta, Tanica en Rosticceria Massimo.


Restaurant Neni - Samen met de Monkey Bar is NENI op de 8e verdieping een culinair hoogtepunt van het 25hours Hotel The Circle. De Oost-Mediterrane keuken van de familie Molcho wacht op u met diverse, exotische smaken en met de nadruk op lokale producten als hoofdbestanddeel van de gerechten. In de ontspannen sfeer van NENI kunt u Jeruzalemgerechten, hummus, falafel enz. delen in Balagaanse stijl. Ramen van vloer tot plafond en het terras bieden een indrukwekkend uitzicht over Keulen.


Café Restaurant Noa - Leuk voor lunch en diner.


Winkelen in Keulen Duitsland


Fairfitters - Een hele coole Eco Fashion Concept Store met duurzame mode. Een leuke winkel in de Belgisches Viertel.


Tøndel - Als je van vintage designmeubels en Scandinavisch interieur houdt, dan is Tøndel echt iets voor jou. In deze winkel vind je hoogwaardige vintage en eigentijdse meubels en accessoires van Normann Copenhagen, Hay, Muuto en nog veel meer.


Wijnbar Keulen Duitsland


Die Bredouille Weinbar - Een nieuwe wijnbar zonder conventies in de Belgische wijk. Voor wijn en kleine hapjes.


Henne Weinbar and Restaurant - Coole wijnbar en restaurant in Keulen. Voor als je iets te vieren hebt.


Bezienswaardigheden Keulen Duitsland


Geen bezoek aan Keulen is compleet zonder een bezoek aan de ontzagwekkende en betoverende Dom van Keulen (Kölner Dom). Dit UNESCO Werelderfgoed is moeilijk te missen omdat het de skyline van Keulen domineert. Beklim de trappen voor een adembenemend panoramisch uitzicht over de stad. Als je van architectuur houdt, breng dan ook een bezoekje aan de Sint-Martinuskerk. Voor andere mooie uitzichten ga je naar de 103 meter hoge Köln Triangle, waar je met de lift het historische centrum van Keulen kunt bekijken.


Een van de andere leuke dingen om te doen is het Ludwig Museum, met een enorme collectie moderne en hedendaagse kunst. Het heeft waarschijnlijk de grootste pop-artcollectie buiten de Verenigde Staten. Met werken van Picasso, Warhol en Lichtenstein is dit een niet te missen museum. Perfect voor een zondag waarop de winkels in Duitsland gesloten zijn.


Ben je ook al over de Hohenzollernbrug gelopen? En maak een mooie wandeling langs de Rijn.


Odonien Beergarten in Keulen is een alles in 1 plek. Hier vind je kunst in een openluchtatelier, een legendarisch festival, experimentele muziek, theater, comedy, een openluchtbioscoop, een beeldenpark, een rommelmarkt en een feestlocatie.


Ontdek Duitsland

Lees meer over een leuke Stedentrip Hamburg



bottom of page