top of page

L'Epicerie du Pape Normandië Frankrijk

Bed en Breakfast | Chambres d'hôtes L'Epicerie du Pape is gelegen in het charmante dorp Vascoeuil in Normandië, Frankrijk. De Bed & Breakfast is gehuisvest in een voormalig landhuis en bestaat uit twee kamers, een tentlodge en een knusse hut met een Noordse stijl achterin de tuin. L'Epicerie du Pape zit vol brocante details die zorgvuldig zijn verzameld door de eigenaars Karine en François. Het draait allemaal om esthetiek. We verbleven drie nachten en hadden een absoluut heerlijke tijd.




Kamers L' Epicerie Du Pape Chambre d'hôtes


Er zijn twee kamers in het huis en met alle brocante details is het een aantrekkelijke plek om te verblijven. De kamer 'la pêche du pape' voor twee personen is voorzien van een groot bed en een doucht. De kamer bevindt zich op de 1e verdieping van het huis en heeft een aparte ingang .


Wij verbleven in de kamer 'le repos de la mule', een kamer op de begane grond van het huis die geschikt is voor drie personen. De kamertemperatuur is verrassend koel en houdt de warmte mooi buiten. De houten balken en stenen vloer brengen veel sfeer in de kamer. Wij boekten de kamer voor de echte blikvanger, het bad op pootjes, voor een heerlijk ''me time'' momentje in de ochtend.


Na een goede nachtrust staat het ontbijt voor je klaar. En wat een traktatie is dat!



Cabin | Tiny House du Pape


Achterin de tuin vind je de Cabin Tiny House du Pape. Hier waan je jezelf in Scandinavië met een houten interieur en lichte tinten. De hut biedt plaats aan twee personen met eigen badkamerfaciliteiten. Het straalt allemaal een zeer comfortabele Noordse sfeer uit. En als je kleintjes hebt, dan kunnen zij heerlijk slapen in de retrocaravan.



Tent Lodge L' Epicerie Du Pape


Ook de tent lodge is leuk om te verblijven. Het is het perfecte verblijf voor 2 volwassenen en 2 kinderen. De tent heeft een groot bed en twee militaire klapbedden. Zelfs binnen vind je brocante details, er is een houtkachel voor gezellige avonden en er is een eigen sanitaire voorziening in de tuin op enkele meters afstand van de tent.


Brocante winkels in Normandië Frankrijk


L'Empreinte Décoration - Atelier voor Decoratie - Brocante in het dorp Lyons-la-Forêt. Ook met een online webshop. lempreinte-decoration.fr


Mooie dorpjes in Normandië Frankrijk


Er is genoeg te doen op het platteland in Normandië. Je kunt gaan fietsen, wandelen of zelfs paardrijden als je daar zin in hebt. Of bezoek de schattige dorpjes Gerberoy, Lyons-la-Forêt of de bekende stad Rouen.


Gerberoy - Liefhebbers van bloemen en rozen, welkom in Gerberoy. Bekend als het "dorp van duizend rozenstruiken", biedt dit charmante stadje in Oise een prachtige zintuiglijke ervaring. Klimrozen, hortensia's, blauweregen, madeliefjes en andere planten... een explosie van geuren en een festival van kleuren wachten op je! De geplaveide steegjes, oude vakwerkhuizen met kleurrijk timmerwerk, dit dorpje is prachtig.


Lyons-la-Forêt is een verborgen juweeltje in het hart van het grootste bos van Normandië. Het is officieel erkend als één van de 'mooiste dorpen van Frankrijk'. Dit schattige dorp met een verscheidenheid aan prachtige vakwerkhuizen heeft theehuizen, kleine restaurants, antiekwinkels en de prachtige overdekte markt in vakwerkstijl uit de 18e eeuw.


Rouen - Wandel tussen vakwerkhuizen en bezoek de gotische kathedraal. Met uitstekende musea en een bruisend cultureel leven is Rouen een van de meest boeiende bestemmingen in Normandië.


Ontdek meer over Normandië op de Normandy tourism website



bottom of page